top of page

tir. 20. apr.

|

Lenke sendes alle påmeldte.

"Levemåten er kunst"

En presentasjon av Nils-Aslak Valkeapää / Áillohaš Påmeldingen stenger 20.april kl.19.30

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
"Levemåten er kunst"
"Levemåten er kunst"

Tid og sted

20. apr. 2021, 20:00

Lenke sendes alle påmeldte.

Om eventen

Nils-Aslak Valkeapää / Áillohaš (1943-2001) var et samisk kulturikon og nasjonsbygger. Han var en nyskaper innen samisk joik, litteratur og billedkunst, og en nordisk pionér innenfor artists books, lydkunst og poesi. Han uttalte selv om sitt tverrkunstneriske virke: «I vår kulturtradisjon er alle kunstnere… Tradisjonelt har han eller hun måtte gjøre nesten alt som trengs i det daglige, og selv må en synge, fortelle, lage saker. Levemåten er kunst». Kuratorene for den store retrospektive Valkeapää-utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter Lars Mørch Finborud og Geir Tore Holm vil presentere utstillingen og deres kuratoriske arbeide, med et fokus på samisk kunst og kultur.

Lars Mørch Finborud (f.1980) er en forfatter, kurator og forlegger. Han jobbet som kurator på Henie Onstad Kunstsenter mellom 2008-2018 og driver blant annet forlagene Plastic Strip Press og O. Gudmundsen Minde.

Geir Tore Holm (f. 1966) er en samisk kunstner og kurator fra Olmmáivággi/Manndalen, som bor og arbeider på gården Ringstad i Skiptvet, Østfold.

Illustrasjonsbilde: Nils-Aslak Valkeapää / Áillohaš, Skisse, 1983. Stiftelsen Lásságámmi / Lásságámmi Foundation

Dele denne eventen

bottom of page