top of page

tor. 16. jan.

|

National Museum - Architecture

«Dada og den slags – i Norge»

Foredrag med Oda Wildhagen Gjessing: «Dada og den slags – i Norge» I foredraget vil det gis en introduksjon til Dada og til «The Great Monster Dada Show» som vises på Henie Onstad Kunstsenter. Det vil redegjøres for Dadas nedslag i Norge i mellomkrigstiden, og tiårene etterpå.

Registreringen er lukket
Se andre eventer
«Dada og den slags – i Norge»
«Dada og den slags – i Norge»

Tid og sted

16. jan. 2020, 18:00

National Museum - Architecture, Bankplassen 3, 0102 Oslo, Norway

Om eventen

Foredrag med Oda Wildhagen Gjessing: «Dada og den slags – i Norge»

I foredraget vil det gis en introduksjon til Dada og til «The Great Monster Dada Show» som vises på Henie Onstad Kunstsenter. Det vil redegjøres for Dadas nedslag i Norge i mellomkrigstiden, og tiårene etterpå.   

Oda Wildhagen Gjessing er kunsthistoriker i Sparebankstiftelsen DNB, der hun siden 2009 har arbeidet med å bygge opp stiftelsens kunstsamling. Samlingen er i sin helhet deponert i forskjellige norske kunstmuseer. Hun har tidligere arbeidet ved Munchmuseet og Bergen Kunstmuseum, og har publisert artikler i danske og norske tidsskrifter og utstillingskataloger. Hun har blant annet kuratert utstillingene Jorn+Munch (2016-17) ved Munchmuseet og Museum Jorn, og The Great Monster Dada Show (2019-20) på Henie Onstad Kunstsenter.

Sted for foredraget er Arkitekturmuseet. Det blir vin og snacks! 

Kun for medlemmer. Påmelding kreves. 

Illustrasjon: Hannah Höch: Lustige Person, 1932. (Verket er en del av Sparebankstiftelsens samling).

Dele denne eventen

bottom of page