top of page

tir. 26. sep.

|

Sinsen kulturhus

Byvandring: Sinsenfunkis

Byplanlegging på 1920- og 1930-tallet

Ingen påmelding nødvendig
Velkommen!
Byvandring: Sinsenfunkis
Byvandring: Sinsenfunkis

Tid og sted

26. sep. 2023, 17:30

Sinsen kulturhus, Lørenveien 2, 0585 Oslo, Norge

Om eventen

Byvandring: Sinsenfunkis

Even Smith Wergeland (AHO) tar oss med på vandring i den funksjonalistiske hagebyen på Sinsen. Bakteppet er boka «Norwegian Garden Cities – Yesterday, Today – and Tomorrow?” utgitt i 2022, hvor Sinsen hageby er det sentrale eksempelet i en studie av hagebyfenomenet i Norge, fra opprinnelse til ny aktualitet.

Vandringen fortsetter gjennom Sinsenbyen, en svært betydningsfull og toneangivende boligutbygging fra 1930-tallet, bestående av typiske funksjonalistiske lamellblokker. Byantikvaren holder for tiden på med bevaringsregulering av dette kulturmiljøet. Deretter vandrer vi til Carl Berners plass og Dælenenga, hvor Vidar Trædal (Byantikvaren) forteller om 1930-tallets byarkitektur og byplanhistorie.

Oppmøtested: Utenfor Sinsen kulturhus, Lørenveien 2., kl. 17:30.

Vandringen avsluttes med forfriskninger på pub for dem som ønsker det.

Even Smith Wergeland er førsteamanuensis ved AHO, hvor han underviser og forsker innen arkitektur, byplanhistorie og arkitekturvern. Han har mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen og doktorgrad fra AHO. I tillegg til å være aktuell med sin bok om hagebyer, jobber Even for tiden med flere spennende bokprosjekter.

Vidar Trædal er avdelingsleder for bygningsavdelingen hos Byantikvaren i Oslo. Han har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen og doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø. Vidar er for tiden aktuell med boka «Spekulanten», om storspekulanten G.W. Hammers bedrifter og bedrag i Kristiania.

Illustrasjonsfoto: Sinsen hageby i 1952 med Sinsen skole og kornsiloen i forgrunnene. 

Foto: Widerøes Flyveselskap / Otto Hansen.

Dele denne eventen

bottom of page