top of page

tor. 09. sep.

|

MUNCH Tøyen

Astri Welhaven Heiberg og de nakne kvinnene i landskap

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Astri Welhaven Heiberg og de nakne kvinnene i landskap
Astri Welhaven Heiberg og de nakne kvinnene i landskap

Tid og sted

09. sep. 2021, 18:00

MUNCH Tøyen, Tøyengata 53, 0578 Oslo, Norge

Om eventen

Foredrag med Signe Endresen

Astri Welhaven Heiberg (1881-1967) malte en rekke motiver av nakne kvinner plassert i et landskap i perioden 1913-1922. Hun var trolig den eneste kvinnelige kunstneren som stilte ut denne motivtypen i Norge før 1920. Welhaven Heibergs malerier av nakne kvinner i landskap viser kvinner som omgås hverandre ute. Kvinnene i hennes malerier er komfortable med hverandres nakenhet, de gjør seg ikke til for de andre i gruppen – eller en betrakter. De er seg selv, slik kvinner er i hverandres selskap.

Welhaven Heiberg har blitt ansett som en ganske perifer kvinnelig kunstner i norsk kunsthistorie. I dette foredraget skal jeg fokusere på maleriene av nakne kvinner, og plassere dem inn i samtiden hun var en del av. Fremfor å belyse hvaWelhaven Heibergs malerier av nakne kvinner betyr skal jeg se på hvordan disse motivene har hatt betydning for hennes virke.

Foredraget følges av en replikk om norsk feministisk kunsthistorie v/ Øystein Sjåstad (IFIKK, UiO).

Signe Endresen (f. 1972) er kurator og kunsthistoriker med PhD (2015) fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet på Lillehammer Kunstmuseum og Munchmuseet. Endresen har kuratert utstillingen Astri Welhaven Heiberg – Aktmaleri på Tjøme på Haugar Kunstmuseum, 29.05.-26.09.2021. 

Billetter

  • Astri Welhaven Heiberg

    Foredrag

    kr 0,00
    Utsolgt

Denne arrangementet er utsolgt

Dele denne eventen

bottom of page